Οι εκδόσεις Καπόν, σε συνεργασία με την εταιρεία CITRUS Άρωμα Μνήμης, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Διατροφή και Παράδοση: Η συνάντηση του Χθες με το Σήμερα». Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο της Ραχήλ, Πλουτάρχου 22, Κολωνάκι.
Στις 12 το µεσηµέρι, θα είναι κοντά µας ο Γιάννης Λεµονής, ειδικός στην αρχαία ελληνική γαστρονοµία, για να µας µιλήσει για τις γευστικές προτιµήσεις των αρχαίων Ελλήνων. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που εξέλιξαν τη µαγειρική σε επίπεδο γαστρονοµίας, όπως γίνεται φανερό κι από τα περίφηµα συµπόσια.
Στις 2 µ.µ., η Ελένη Σία και η Έφη Κρανιδιώτη από τη CITRUS Άρωµα Μνήµης θα µας µιλήσουν για τη δραστηριότητα της εταιρείας η οποία, ακολουθώντας τις παραδοσιακές συνταγές, παράγει γλυκά µε αγνές πρώτες ύλες και αναδεικνύει την ιστορία των γεύσεων της Χίου και των εσπεριδοειδών του Κάµπου.
Μετά από ένα διάλειµµα, που θα µας δώσει την ευκαιρία να γνωριστούµε, να συζητήσουµε και να δοκιµάσουµε τα εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά γλυκά, γύρω στις 4 µ.µ., η Αντζελίνα Καλογεροπούλου, δηµοσιογράφος γεύσης και food blogger (twominutesangie.com), θα µας µιλήσει για τις παραδοσιακές γεύσεις, τον καλύτερο πρεσβευτή της σύγχρονης ελληνικής γαστρονοµίας.
Στις 5 το απόγευµα, θα είναι µαζί µας η διατροφολόγος Αγγελική Μακρή για να µας αποκαλύψει µύθους και αλήθειες γύρω από τη ζάχαρη και να λύσει όλες µας τις απορίες σχετικά µε αυτόν τον «παρεξηγηµένο υδατάνθρακα».
Οµιλίες και συνοµιλίες, παραδοσιακά γλυκά από τον εύφορο κάµπο της Χίου, σπιτικά λικέρ σαν εκείνα που έφτιαχναν παλιά οι νοικοκυρές για τους εκλεκτούς καλεσµένους και πολύτιµα βιβλία σε ιδιαίτερα φιλικές τιµές. Μια µέρα γιορτής και χαράς στο βιβλιοπωλείο της Ραχήλ!
Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας!
