ΜΕΓΙΕΡ, ΑΛΒΙΝ

Συγγραφέας και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1950 στο Κλόπενμπουργκ (Γερμανία). Από το 1972 ερευνά σε πολλές χώρες τα ίχνη των ελάχιστων παιδιών που επέζησαν από το Άουσβιτς. Έχει κάνει πολλές
εκθέσεις και ένα ντοκιμαντέρ, διάρκειας εξήντα λεπτών, και έχει δημοσιεύσει βιβλία και πολλά άρθρα. Το πρώτο του βιβλίο γι’ αυτό το θέμα δημοσιεύτηκε το 1990 με τίτλο Die Kinder von Auschwitz [Τα παιδιά του Άουσβιτς]. 1995: Έκδοση στα ιαπωνικά. 2015: Vergiss deinen Namen nicht – Die Kinder von Auschwitz [Μην ξεχάσεις το όνομά σου – Τα παιδιά του Άουσβιτς]. 2016: The Children of Auschwitz, αγγλόφωνη, ιδιωτική έκδοση. Επιπλέον, στις δεκαετίες του 1970 και 1980, δημοσίευσε μαζί με τον Karl-Klaus Rabe πολλά βιβλία για το θέμα της ακροδεξιάς, μεταξύ των οποίων τα Rechtsextremismus unter Jugendlichen, Phantomdemokraten oder Die alltägliche Gegenwart der Vergangenheit και Unsere Stunde, die wird kommen – Rechtsextremismus unter Jugendlichen, για το οποίο οι δυο συγγραφείς τιμήθηκαν, το 1982, από το Ίδρυμα Friedrich Ebert με το βραβείο «Das politische Buch des Jahres» [Το Πολιτικό Βιβλίο της Χρονιάς].
Άλλες
δημοσιεύσεις: Lebenszeichen – Gesehen in Auschwitz (μαζί με τους Christoph Heubner και Jürgen Pieplow), 1979, Alle NS-Opfer anerkennen und entschädigen (μαζί με τον Thomas Lutz), 1987, και In dunkler Zeit – Kinder im belagerten Leningrad, ομοίως το 1987, καθώς και το Einst kommt der Tag der Rache – Die rechtsextreme Herausforderung 1945 bis heute, το 1991 (μαζί με την Anne Huhn).