ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΕΤΗΣ

Ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος γεννήθηκε στήν Ἀθήνα τό 1962, ἀποφοίτησε ἁπό τό Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Είναι αριστούχος διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης και αριστούχος διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1990 υπηρετεί στην Μέση Εκπαίδευση, όπου διδάσκει Οικονομία και Κοινωνιολογία στο Λύκειο. Από το 2015 είναι Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής. Ταυτόχρονα διδάσκει στην Σχολή Πολέμου  Αεροπορίας. Δίδαξε επίσης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στην Αστυνομική Ακαδημία, στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Διηύθυνε επί εικοσιπέντε χρόνια την επιστημονική επιθεώρηση Νέα Κοινωνιολογία και άλλα δώδεκα την πολιτική επιθεώρηση Νέα Πολιτική (εκδόσεις Παπαζήση). Έχει αρθρογραφήσει επί σειρά ετών στον ημερήσιο τύπο, κυρίως γιά την διεθνή πολιτική.        

Έχει συγγράψει οκτώ επιστημονικά έργα, που έχουν πραγματοποιήσει πολλές επανεκδόσεις, μεταξύ των οποίων Η Βασιλεία στην νεώτερη ελληνική ιστορία, εκδ. Λιβάνης 1993,

Η Δικτατορία των Συνταγματαρχών, εκδ. Παπαζήση 1996,

Το ζήτημα του Πατριωτισμού, εκδ. Παπαζήση 2010, Κοινοτισμός, Εναλλακτικές Εκδόσεις 2013, Μαρξισμός και Τροτσκισμός στην Ελλάδα, εκδ. Παπαζήση 2015.